Kerékpárbarát szállások kellenének

A találkozónak helyet adó intézmény programjaira, fejlesztéseire vonatkozó idei tervekről, a régiós és térségi kerékpáros együttműködésekről, illetve a Balaton7 keszthelyi programjairól is szó volt a Keszthelyi Turisztikai Műhely legutóbbi ülésén a Helikon Kastélymúzeumban.

 

                                                       Turisztikai műhely a kastélyban

A beszélgetésen részt vevő házigazda, Czoma László igazgató a rendezvényen rövid tájékoztatást adott a Helikon Kastélymúzeum idei terveiről, majd a létesítményt működtető társaság képviselőjeként aláírta a Bubla Zoltán elnökségével működő Keszthelyi Turisztikai Egyesületbe történő belépésről szóló nyilatkozatot. Örömmel újságolta, hogy míg a magyarországi múzeumok, feltehetően a gazdasági válság hatására mintegy két és fél millió látogatóval kevesebbet könyvelhettek el az elmúlt időszakban, Keszthelyen százezerrel többen váltottak jegyet, mint korábban. Ez főképp a hintómúzeum és a Vadászati Múzeum iránti érdeklődésnek köszönhető.

Mint mondta: az idei évben két-három nagy kiállítást terveznek a kastélyban: Kanadában élő magyar képzőművészek alkotásait, japán szamuráj-fegyvereket és a tavalyi „reneszánsz év” nagy sikerét meglovagolva, az ország különböző múzeumaiban már bemutatott reneszánsz szobrokat, festményeket, bútorokat, kályhacsempéket, ruhákat, egyházi tárgyakat szeretné elhozni Keszthelyre az igazgató. A térségi kerékpáros együttműködések kapcsán a még februárban megalakult Balatoni Kerékpáros Turisztikai Szövetség képviselője, Nagy Zsolt szólalt fel, aki a Balaton körüli szálláshelyek kerékpárbarát jellegének kialakítását szorgalmazta. Csengei Ágota, a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatója a Balaton7 elnevezésű rendezvénysorozat keszthelyi programjairól azt mondta: a szépkorúaknak, a fiataloknak és a családoknak egyaránt igyekeztek színvonalas programokat szervezni. A bő két és fél órás közgyűlésen minden megjelent számára lehetőség nyílt kérdezésre, vitára és véleménynyilvánításra.

- KERESÉS A HONLAPON -


zalamedia