Esküvők: fátyolban és farmerben is

Az igazi, nagy, hetedhét országra szóló lakodalom lassan már csak a mesében létezik. Zalaegerszegen egyre ritkább nagyszabású, kétszáz vendéget is fogadó családi, baráti összejövetel. A házasulandók szűkítik a meghívottak körét, a leggyakoribb a 60-80 fős esküvő utáni ebéd, vagy vacsora. De ez a "szerény" kis ünnepség is megközelítheti a 1,5 milliós költséget a két szertartással, a legdrágább menyasszonyi ruhával és az egyéb kellékekkel.

Bővebben...

Könyv a világtörténelem legszebb nőiről

A világtörténelem legszebb nőinek, mások mellett Szép Heléna, Kleopátra és Sába királynője hétköznapjaival ismerteti meg az olvasókat Kiss Róbert Richard kötete, amelyet kedden mutattak be Budapesten.

Bővebben...

Nem olcsó szurkolónak lenni az olimpián

Magyar szemmel nézve borsos árak fogadják a szurkolókat az olimpiai versenyhelyszíneken, így a több sportág eseményeinek otthont adó ExCel központban is.

Bővebben...

Vonat elé ugrott egy férfi

Kedd délután 16.15 után pár perccel a Budapest és Ljubljana között közlekedő nemzetközi gyorsvonat egy férfit gázolt el Zalaegerszegen, az Olai városrészben- adta hírül a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Bővebben...

Ebvédelem kutyahidegben

"Csak becsülni lehet, hányan tartanak macskát, kutyát Keszthelyen és a környékén. A "Balaton fővárosában" tartott ebek száma úgy 1500 és 2000 darab körül lehet. Szerencsére nincs járványhelyzet, de ezen állatok mindegyike igényel valamiféle külön gondoskodást a kinti zimankóban, és főleg mínusz tíz Celsius fok alatt - tájékoztatott dr. Babócsay László keszthelyi állatorvos, akitől elöljáróban annak megerősítését kértük, hogy igaz-e, hogy a kutyák hókedvelők? Mint mondja, alapvetően egyetlen egészséges kutyát, vagy macskát sem kell tiltani a hótól.

Bővebben...

Magyar esélyek az Eurovíziós Dalfesztiválon

Van, aki a popzene megbecsülésének visszaállítását, más karrierje fontos állomását, illetve az európai országok összefogásának lehetőségét látja az Eurovíziós Dalfesztiválban - a szombati magyar döntő előtt, amelyet az m1 és a Duna World élőben ad, az MTI megszólaltatott néhány esélyes előadót.

Bővebben...

A világ munkavállalóinak ötöde dolgozna másik országban

A világ munkavállalóinak ötöde szívesen dolgozna egy másik országban, ha olyan lehetősége adódna, hogy 2-3 évig, teljes munkaidejű állásban, három-öt óra repülőútnyi távolságra, a mostaninál 10 százalékkal magasabb fizetésért végezhetné a munkáját - közölte az Ipsos Zrt. hétfőn.

Bővebben...

34 tonna italos kartondobozokból

Eddig több mint 34 tonna, vagyis négy városi autóbusz tömegével megegyező italos kartondobozt gyűjtöttek az óvodás és iskolás korú gyerekek az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) szeptember végén kezdődött gyűjtőprogramjában.

Bővebben...

Kevesebbet költünk ruhára

A lakosság jelentősen csökkentette kiadásait a gazdasági válság hatására, a legkevésbé az egészségügyi kiadásokat mérséklik, a legtöbben a ruházati cikkekről és a szórakozásról mondanak le - derül ki a Szinapszis Piackutató és Tanácsadó Kft. országos reprezentatív kutatásából.

Bővebben...

Virágzik a repce a 74-es út mellett!

Kivirágzott a repce Hahót határában. A térségben szerdán és csütörtökön is 6 Celsius-fokig melegszik a levegő a januárban napközben is jellemző mínuszok helyett. A megelebb időjárás miatt virágzik a növény - adta hírül az Origo internetes portál.

Bővebben...

- KERESÉS A HONLAPON -


zalamedia