Uniós jogok és tudnivalók utazóknak!

Az Europe Direct Információs Központ tájékoztatója (x)

Bővebben...

Az idén több őszi búza termett Zala megyében

Több őszi búza termett az idén Zala megyében, a 12 ezer hektáron learatott kalászos átlaghozama 5,9 tonna volt, míg tavaly 5,2 tonna volt a hektáronkénti átlagtermés - tájékoztatta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei elnöke az MTI-t.

Bővebben...

Gépjárműipari tesztmérnököket is képeznének Zalaegerszegen

Új szakként gépjárműipari tesztmérnök-képzés indítását is tervezi a Pannon Egyetem Mechatronikai Képzési és Kutatási Intézete, kapcsolódva a negyvenmilliárdos beruházással megépülő zalaegerszegi járműipari tesztpályához – jelezte dr. Szalai István dékán, intézetvezető azon a sajtótájékoztatón, melyen bemutatták a hallgatók által fejlesztett E formula 1 elektromos autót.

Bővebben...

Forgácsoló és hegesztő szakmákban szerezhetnek gyakorlatot

A város megtartóerejének növelését, új munkahelyek létrejöttét hivatott segíteni a Duális Szakképző Központ, melyet az országban elsőként hoznak létre Zalaegerszegen. Működtetését a város önkormányzata és kilenc cég által alkotott gazdasági társaság fogja végezni, amely bejegyzés alatt áll jelenleg.

Bővebben...

Élni is érdemes legyen a városban

Nem csak születni, de élni is érdemes legyen a városban – fogalmazta meg Zalaegerszeg jövőképét Lázár János az Edelmann Hungary Packaging Zrt. új zalaegerszegi gyárának avatásán. A beruházást a német Edelmann nyomdaipari cégcsoport 5 milliárd forintból valósította meg, melyből 500 millió forint az Új Széchenyi Terv pályázatán elnyert európai uniós támogatás.

Bővebben...

Befektetőbarát település Zalaegerszeg

Zalaegerszeg önkormányzata a TOP-program keretében 934 millió forint támogatást nyert képzés, átképzés, illetve munkaerő-piaci szolgáltatások és munkáltatói támogatások céljára, 2020-ig történő felhasználásra. Ennek apropóján tartottak sajtótájékoztatót a Zalaegerszegi Fejlesztési Iroda működéséről, szolgáltatásairól.

Bővebben...

Ezer lámpás a csellengőkért

Idén is csatlakozott Zalaegerszeg az országos Ezer Lámpás Éjszakája civil akcióhoz, melyre az Egerszeg Fesztivál keretében került sor vasárnap este. A Dísz téren rengeteg ember gyűlt össze, hogy egy-egy lufiba tett LED-es égőt eresszen az ég felé; hogy az eltűnt fiatalok a fény hatására hazatalálhassanak.

Bővebben...

Járműipari tesztpálya épül

„A jövő az ipar és a digitális technológiák összeolvadása, és ebben egyelőre sem Európa, sem Magyarország nem elég jó, a feltételek viszont adottak. Magyarország próbálja átkormányozni a jelenleg elsősorban összeszerelő üzemekből álló autóipart tudásintenzívebb vizekre, ennek érdekében tesztpályát építünk önvezető kocsiknak Zalaegerszegre –fogalmazott Orbán Viktor, a műegyetemen tartott Jövő autói című konferencián.

Bővebben...

Közlekedésfejlesztés Svédországtól Adriáig

Zalaegerszegen avatták fel a Közép-Európai Közlekedési Folyosó Korlátolt Felelősségű Európai Területi Társulás (CETC-EGTC) megyeházán létrejött stratégiai központját. A társulás célja, hogy biztonságosabbá, zöldebbé és gazdaságosabbá váljon a személy- és áruszállítás Közép-Kelet-Európában.

Bővebben...

A híd utolsó eleme már a helyén

Már teljes egészében mutatja magát a 600 méter hosszú zalalövői völgyhíd, miután a közelmúltban helyére tolták utolsó elemét. A közlekedők az ütemterv szerint várhatóan október végén vehetik használatba a 13,7 milliárd forintból épülő, Zalalövőt elkerülő csaknem 11 kilométernyi új utat.

Bővebben...

Zalában 500 gépkocsivezetőt képeznek ki

Bértámogatással és képzéssel álláskeresők elhelyezkedését hivatottak segíteni az Európai Unió által támogatott munkaerő-piaci projektek, melyekről az Európai Munkáltatói Napok program keretében több városban is tájékoztatták az érdeklődőket a megyében. A rendezvénysorozat első állomása Zalaegerszeg volt, melyre szerkesztőségünk is ellátogatott.

Bővebben...

- KERESÉS A HONLAPON -


zalamedia