Ezer lámpás a csellengőkért

Idén is csatlakozott Zalaegerszeg az országos Ezer Lámpás Éjszakája civil akcióhoz, melyre az Egerszeg Fesztivál keretében került sor vasárnap este. A Dísz téren rengeteg ember gyűlt össze, hogy egy-egy lufiba tett LED-es égőt eresszen az ég felé; hogy az eltűnt fiatalok a fény hatására hazatalálhassanak.

img 8100 2

Az Ezer Lámpás Éjszakája kampány 2011-ben indult útjára azzal a céllal, hogy a társadalom figyelmét felhívják a gyermekeltűnések jelenségére, annál is inkább, mert a szám évről évre nő. Míg 2010-ben körülbelül 11 ezer fiatalkorú eltűnését jelentették be Magyarországon, ez a szám tavaly már 17 ezer fő volt; vagyis majdnem annyi gyerek tűnik el hosszabb vagy rövidebb időre minden évben, mint amennyi egy kisváros lakosságszáma. Ennél is sokkolóbb adat, hogy évente nyolcvan-száz kiskorú nyomtalanul tűnik el.

A lufieregetős akció erre a komoly problémára "világít rá". Jelképesen pedig a fénnyel akar segíteni az eltűnt gyerekeknek, hogy hazataláljanak.

img 8113 2

A Dísz téren koncertek és rendőrségi bemutató is kísérte az eseményt, mely ezúttal épp Gyermeknapra esett. Eredetileg azonban az Eltűnt Gyermekek Világnapjához (május 25.) kapcsolódik a kampány.

- KERESÉS A HONLAPON -


zalamedia