A keleti fal megvan, de hol volt a belső vár?

Nagy újdonságra nem számítanak a szakemberek, a meglévő ismereteinket azonban elmélyítheti, illetve bővítheti az a feltárás, mely a zalaegerszegi vár egykori területén indult az elmúlt héten. Mint ismert, a Göcseji Múzeum melletti telken épül fel hamarosan a Mindszenty Emlékközpont; a beruházás pedig egy régészeti próbafeltárással vette kezdetét.

Bővebben...

Kisfaludi-szobor és emlékkönyv

A Múzeumok Éjszakáján (június 25.) két új műtárgyat tekinthet meg a közönség a Göcseji Múzeumban. Az egyik közelmúltban vásárolt tárgy egy Kisfaludi Strobl Zsigmond szobor, mely az önkormányzat, valamint a Zalaegerszeg Kultúrájáért Közalapítvány és a Salla Közhasznú Alapítvány támogatásával került az intézmény birtokába. A Kisfaludi-szobor Kallós Ernőné portréját ábrázolja, ami az 1920-as évek elején, carrarai márványból készült. A műtárgyat még 2015-ben ajánlotta megvételre a Göcseji Múzeumnak az egykori modell egy távoli rokona, és idén júniusban végül a kínálati árnál kedvezőbben sikerült azt az intézménynek megvásárolnia.

Bővebben...

Péntektől fesztivál - csütörtöktől útlezárás

Csütörtök nulla órától építés és térrendezés miatt lezárják a zalaegerszegi Kossuth utcát, hiszen a hétvégén kerül sor az Egerszeg Fesztivál legfőbb programjaira. A belvárosban három színpadon koncertek és egyéb kísérőrendezvények, a főutcán pedig borászok és árusok várják a közönséget. A részletekről a városházán tartott sajtótájékoztatót Balaicz Zoltán polgármester, és Tompa Gábor, a szervező Kvártélyház Kft. ügyvezetője.

Bővebben...

Sakkozókkal indul a programkavalkád

Szoboravatással, sakkversennyel és ünnepi közgyűléssel rajtol május 13-án, pénteken az Egerszeg Fesztivál. A város napjához kapcsolódó rendezvénysorozat keretében egészen június 12-ig lesznek művészeti és szórakoztató programok, különféle helyszíneken. A június 10-12-i hétvége pedig a hagyományos fesztiválhangulatban telik majd.

Bővebben...

Átadták az Amazon-látogatóközpontot

Pazar, példaértékű, vendégvonzó, kívül-belül impozáns, látványos, értékes és tartalmas. Egyebek mellett ezekkel a jelzőkkel illették az avatási ünnepség szónokai a felújított keszthelyi Amazon Szálló és Látogatóközpont épületét.

Bővebben...

- KERESÉS A HONLAPON -


zalamedia