Heti rendszerességgel tartott foglalkozások

Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár

Bővebben...

Letenye - turisztikai látványosságok

Kisvárosunkban és a térségben a turisztikai látványosságok száma indokolja az egy- két napos kirándulások szervezését, de igény szerint több napos aktív pihenésre, szórakozásra is van lehetőség.

Bővebben...

FÁMA HÁZA

http://www.famahaza.eoldal.hu/
A Letenyéért Közéleti Egyesület nyertes Leader pályázatának köszönhetően sok éves vágya valósult meg a lokálpatrióta közösségnek a 2011. évben lezajlott letenyei beruházással.

Bővebben...

Csömödéri kisvasút

Csömödéri kisvasút. Erdei vonatozás Csömödéren, az ország leghosszabb keskeny nyomtávú kisvasútján Dél-Zalában, Bázakerettyén. Lenti - Csömödér - Kistolmács és Kistolmács - Csömödér - Lenti útvonalon közlekedik.
A Csömödéri Erdei Vasút viszonylag nagy területet érint.


Bővebben...

Vétyem-erdőrezervátum

A Vétyemi ősbükkös az országos erdőrezervátum program keretén belül kijelölt erdőrezervátumok egyike. A zalai természetes erdők, ezen belül, a Dél-dunántúli bükkösök (Vicio oroboidi-Fagetum Pócs & Borhidi 1960) reprezentánsa. A magterület egy része az erdészeti szakma kezdeményezésére már 1976 óta védett terület.

DSCF4462

Az erdőrezervátum a természetes vagy természetszerű erdei életközösség megóvását, a természetes ökológiai és evolúciós folyamatok szabad érvényesülését, és e folyamatok kutatását szolgáló erdőterület.

Bővebben...

Szécsiszigeti római katolikus templom

szecsisziget templom 1Szécsisziget egyházilag eredetileg Tormaföldhöz tartozott. Amikor a török azt lerombolta, Szigetbe menekült a pap, ahol annak idején Mersocz falu volt. 1689-ben fazsindelyes és fából készült templomot emeltek, így lett plébánia Szigetben. A 1750-re a fatemplom annyira romos állapotba került, hogy a püspök jelezte,hogy megszünteti a plébániát, ha nem épül új templom.

Bővebben...

- KERESÉS A HONLAPON -


zalamedia