Káli-medence

„A filozófus és iró Hamvas Béla "Az öt géniusz" című művében zseniálisan felismerte, hogy a Balaton-felvidék a Mediterraniumhoz tartozik: "

Bővebben...

Nagybakónak - Sziklaszurdok

Nagybakónak SziklaszurdokNagybakónak 22 km távolságra található Zalakarostól.

Bővebben...

Zalakarosi Kilátó

A Zalakaros feletti domboldalt erdő borítja, amely a város tüdeje. Az erdő szélén a Park utca folytatásában található Zalakaros egyik nevezetes pontja a kilátó, amely a település

Bővebben...

Hétvezér Történelmi Kalandpark

A 7 Vezér Történelmi Kalandpark

A Kalandpark megálmodói azt a célt tűzték ki, hogy egy többgenerációs család mindegy egyes tagja élmény dús kikapcsolódáshoz juthasson. A helyszín tökéletesen illeszkedik a nemzeti alaptanterv követelményeihez is, amely a cselekedve tanulást támogatja, így a megszerzett tudás a gyakorlatban hasznosulhat.

Bővebben...

Vízitúra a Zala Folyón

Zala folyó:

A Zala folyó a Balatont tápláló egyetlen folyó. Az osztrák határ közelében, az Alpokalján ered, Szentgotthárd és Őriszentpéter között. A Fekete tóból, a Sphagnum-mohaláp vizéből és sok apró forrásból összefolyó 3 nagyobb ágból keletkezik. A Zalai-dombság vidékén keresztül eljut a Kis-Balatonig, végül a Keszthelyi-öböl déli részénél, Fenékpusztánál, a 115 dpkm-nél torkollik a Balatonba.

Bővebben...

Kerékpártúra

Zalakaros kitűnő lehetőséget nyújt a kerékpártúrákra.

Bővebben...

Gyalogos városnézés Zalakaroson

Zalakaros gyalogosan is bebarangolható, és rengeteg ingalmat tartogat. Vendégeinknek egy könnyed sétára illetve a hosszabb túrautak bejárására is lehetőségük nyíilik. A jelzéssel ellátott útvonalakról kollégáink a szállodában készséggel tájékoztatnak.

Nordic Walking túrák Zalakaroson

Az országos Nordic Walking élménytúra sorozat zalakarosi állomása a Karos Nordic Walking élménytúra, mely lenyűgöző tájakon vezet végig. Az Nordic Walking egy izgalmas sport, ahol a természet és táj szépségeinek megismerése, felfedezése a cél egy speciális eszköz segítségével.

Hétvégi segway túrák kezdőknek és haladóknak

Segway túra Zalakaros: a környezetbarát cirkálás!
A Segway túra során Zalakaroson a parkok, a szép természetvédelmi körzetek, a védett erdők, csendes és gyors bejárása válik elérhetővé. Extrém terepviszonyok sem jelentenek akadályt, így méltó kihívója lehet, a zajos környezetzavaró “Off-road”-os járműveknek.

Bővebben...

Kerékpártúrák - A Kis-Balaton körül

kerékpártúra zalakaros
Útvonal: Zalakaros - Zalakomár - Kápolnapuszta - Balatonmagyaród - Kányavári sziget - Zalavár - Zalaszabar - Nagyrada - Garabonc - Zalakaros

Bővebben...

Zalakaros - Túraútvonalak

Segway túra Zalakaros: a környezetbarát cirkálás!

Az első olyan önegyensúlyozó közlekedési eszköz, amelyet arra terveztek, hogy bárhová elvigyen. Lehetőséget ad arra, hogy gyorsabban közlekedj és a közlekedés igazi szórakozás legyen számodra.

Bővebben...

- KERESÉS A HONLAPON -


zalamedia