Túlpörög az ingatlanpiac

A balatoni ingatlanpiac pezsdülése folyamatos, az árak állandó kismértékű emelkedését és a keresleti oldal erős bővülését tapasztaljuk Keszthelyen és környékén – nyilatkozta lapunknak Lángi Péter, az egyik országos ingatlanforgalmazással foglalkozó iroda vezető munkatársa.

Bővebben...

Nagypáli képviseli hazánkat a tihanyi díjkiosztón

Az Európai Vidékfejlesztési és Falumegújítási Munkaközösség küldöttségét fogadta Nagypáli a közelmúltban. Látogatásuk annak volt köszönhetõ, hogy Nagypáli (mint a Magyarországi Falumegújítási Díj 2015 nyertese (az elismerést május 27-én vették át Komlóskán) képviselheti hazánkat a szeptemberben, Tihanyban megrendezendõ európai díjátadó ünnepségen.

Bővebben...

Páka szerethető, élhető

Páka önkormányzata a Dömeföldi Tájház felújítását tervezi. A 150 éves, zsúpfedeles, boronafalú, korabeli használati tárgyakkal berendezett parasztházat, valamint az Öveges József fizikus, piarista tanár lakóházában kialakított emlékházat csoportosan és egyénileg is egyre többen tekintik meg. A Pákai Szent Péter és Szent Pál plébánia esperes-plébánosa, Kiss László is gyakorta lát el idegenvezetõi feladatokat, amikor a helyi katolikus templomok történetérõl tart elõadásokat.

Bővebben...

Sármellék sikerei

Elsõ ízben, hagyományteremtõ szándékkal tartották meg Sármelléken a Hungarikum Napokat, arra buzdítva a helybélieket és a település vendégeit, hogy fürdõzzenek meg a helyi értékekben, a Helyi Értéktár csodáiban.

Bővebben...

Naperőmű létesülhet Söjtörön

A hivatal, az óvoda és a konyha épületegyüttesének felújítását tervezi Söjtör önkormányzata a jelenlegi uniós idõszak lehetõségeivel élve. A településen az elmúlt év decemberében adták a mentõállomást, és most egy újabb jelentõs beruházás elõkészülete zajlik, ami még egyedivé teszi Deák Ferenc, a „haza bölcsének" szülõfaluját. Minderrõl Könyves Gábort, a 2016. áprilisi idõszaki önkormányzati választáson ismét bizalmat kapott polgármestert kérdeztük.

Bővebben...

- KERESÉS A HONLAPON -


zalamedia